Delibruket Flatbreads napolitanska pizza

Att Delibruket Flatbreads napolitanska pizzor smakar som de gör beror på att inspirationen kommer från både Napoli, Boston och New York. Fredrik på Flatbread menar att de har allt det goda som en italiensk pizza ska ha, men brödet är luftigare och krispigare, precis som pizzorna på USA:s östkust.


Att Delibruket Flatbreads napolitanska pizzor smakar som de gör beror på att inspirationen kommer från både Napoli, Boston och New York. Fredrik på Flatbread menar att de har allt det goda som en italiensk pizza ska ha, men brödet är luftigare och krispigare, precis som pizzorna på USA:s östkust.

 

– Hemligheten bakom pizzabrödet är att vi jäser degen tills den nästan är lite överjäst, förklarar Fredrik. Först som deg i 24 timmar och sedan som bulle i ytterligare 24 timmar.

 

Vi är noga med vad vi lägger på våra pizzor. Osten är till exempel alltid mozarella och parmesan, inga feta trådiga ostar göre sig besvär. Det visar sig också att några producenter vi valt är desamma som redan finns här på Paradiset. Vi har Itigos goda tomatsås, till exempel på veganpizzan, och på en av våra pizza biancos har vi en ljuvlig fänkålssalsiccia från Korvhantverk.

 

Precis som Paradiset samarbetar Flatbread med små lokala producenter och handlare, som också brinner för sitt hantverk. Råvarorna är bra, naturliga, och helst ekologiska och kommer från producenter som i möjligaste mån utesluter tillsatser . Vi på Paradiset tycker att smaken närmar sig paradisiska höjder.

 

Prova gärna pizzan med den urgoda salamin. Den kommer från en gård strax utanför Bologna som aldrig exporterat något tidigare. Kocken kommer även att plocka råvaror i butiken så det kommer att bli naturliga variationer efter dagens tillgång och säsong.

 

Du kan få din pizza hel, halva eller i en slice med en soppa eller sallad. Perfekt att äta här eller take out. Perfekt för lunch och middag. Perfekt som brunch under helgen. Kort sagt – perfekt!

 

Vi på Paradiset gillar mat och älskar den här luftiga, krispiga pizzan. Den är faktiskt lika god varm som kall. Kom och prova!

 

x

Anmäl Dig Till Paradisets Nyhetsbrev!
Få de senaste nyheterna och erbjudandena från Paradiset.

Butik (Söder / City)

Ps. Om du inte får någon bekräftelse på anmälan, kontrollera gärna om det hamnat i din skräppost.