Nu öppnar Skandinaviens största ekobutik

Stockholmarna först ut att erbjudas en “one stop shop” med marknadens bredaste ekologiska utbud. Nu öppnar Skandinaviens största ekobutik i Stockholm. Med en yta på 1600 kvm och ett produktutbud som omfattar allt ifrån färskvaror till hygienartiklar blir butiken en av de största i Europa. Butiken med namnet Paradiset är den första att öppnas av Sveriges Godaste Matmarknad som planerar tre nya butiker under det kommande året.

 

Med Paradiset får Stockholm sin första fullsortimentsbutik med ekologiska, småskaliga och naturliga livsmedel, med över 4500 produkter fördelat på mejeri, torrvaror, deli, frys, hälsa & skönhet och barnavdelning.

 

Alla skall kunna äta med gott samvete

Förutom ett ekologiskt och småskaligt producerat utbud tillhandahåller butiken endast naturliga produkter, det vill säga produkter utan artificiella smaker eller färgämnen.

 

– Många konsumenter har idag krav på att veta vad de stoppar i sig, var produkterna kommer ifrån och hur de tagits fram med hänsyn till djur, människa, natur och miljö. Vi vill ta ansvar och erbjuda dessa konsumenter medvetna produkter oavsett om det gäller kött, fisk, bröd eller hygienartiklar. Alla skall kunna äta med gott samvete säger Johannes Cullberg, grundare och initiativtagare till butiken.

 

80 procent ekologiskt utbud, jämfört med 8 procent

Butikens utbud kommer bestå av närmare 80 procent ekologiska produkter. Övriga artiklar kommer från utvalda gårdar eller producenter som är noga med att inte använda artificiella smak- eller färgämnen.

 

– Coop hade förra året ett ekoutbud på cirka 8 procent och världens största ekokedja har ett sortiment bestående av cirka 30 procent ekologiska varor. Vi är stolta över att kunna erbjuda nära 80 procent ekologiska varor, säger Henrik Strinning, vice VD.

 

Butiken ett kretslopp i sig

Även vad gäller drift av butiken är målet att lämna ett så litet avtryck på miljön som möjligt. Butiken rymmer en foodcourt med en handfull restauranger och cirka 100 sittplatser. Av frukter och grönsaker som blir över kommer juice att tillverkas, och av råvaror som närmar sig utgångsdatum kommer mat till butikens foodcourt att tillagas.

 

Paradiset foodcourt består av Smakkultur, Delibruket, Saltå Kvarn Bageri, Rawgott och StikkiNikki samt en bar med närproducerat öl, ekologiskt vin och champagne. Butiken öppnar på Brännkyrkagatan 62, vid Mariatorget i Stockholm. Sveriges Godaste Matmarknad planerar tre nya butiker i Stockholm under nästa år och att därefter att expandera till övriga Sverige.

 

För ytterligare information och pressbilder, kontakta:

Johannes Cullberg, VD

Tel: 0700 228055

johannes@paradiset.com

x

Anmäl Dig Till Paradisets Nyhetsbrev!
Få de senaste nyheterna och erbjudandena från Paradiset.

Butik (Söder / City)

Ps. Om du inte får någon bekräftelse på anmälan, kontrollera gärna om det hamnat i din skräppost.