Andersson & Tillmans goda chark

På Chark-SM i oktober 2014 belönades Andersson & Tillman med sju medaljer som bevis på att deras produkter håller riktigt hög kvalitet, i allt från smak till utseende och struktur. Andersson & Tillman levererar sina charkprodukter till oss på Paradiset, utan mellanhänder.


Äldre och mer anrik jordbruksmark än här i Uppland får man leta efter. Vikingar, kungar, och bönder har i alla tider blickat ut över det vackra, frodiga landskapet. Ulf Tillman var själv bonde här och levererade kött till de stora slakterierna. Men vägen till butiken var lång och när alla mellanhänder fått sitt blev det inte mycket kvar.

 

– Dessutom kände jag inte igen smaken i de fabriksproducerade charkuterierna, säger Ulf Tillman.

 

År 1996 startade Tillman därför en egen charkfabrik tillsammans med Christer Andersson. Christer var på den tiden en uppskattad kötthandlare i Saluhallen i Uppsala. De bestämde sig för att tillsammans göra något åt de långa transporterna av slaktdjuren.

 

Tillsammans började de bygget av en verksamhet som tillät ett djurvänligt förhållningssätt vid uppfödningen. I dag äger Ulf och Christer  även två slakterier och det betyder att de har full kontroll även på transporten till slakt, hanteringen där, förädlingen och till sist leveransen till butiken. Det är de ensamma om i hela landet.

 

Variation förnöjer. Man kan inte äta korv varje dag. Men när du väljer kött eller charkprodukter hos oss på Paradiset vill vi att du får något riktigt gott i dig, som du kan äta med gott samvete. Att vi kan erbjuda det kan vi tacka Andersson & Tillmans och våra andra duktiga leverantörer av kött och chark för.

x

Anmäl Dig Till Paradisets Nyhetsbrev!
Få de senaste nyheterna och erbjudandena från Paradiset.

Butik (Söder / City)

Ps. Om du inte får någon bekräftelse på anmälan, kontrollera gärna om det hamnat i din skräppost.