Ekologiska korvar från Mälarchark

Om någon gör goda korvar, så är det Marie och hennes medarbetare på Mälarchark. De har vunnit massor av fina priser. En förklaring är riktigt bra recept, vissa är ända från 1933. En annan att Marie är väldigt noga med råvaran. Hon har alltid svenskt kött i sina korvar och en stor del av sortimentet är ekologiskt.


I Eskilstuna ligger Mälarchark. Här basar Marie Pettersson som tillsammans med sin personal gör några av landets godaste korvar, samtidigt som hon månar om djuren. Hon har mycket gott att säga om de svenska bönder som hon köper sitt kött ifrån. Förtroendet för hur de hanterar djuren och tar hänsyn till miljön är grundmurat. Eftersom hon bara köper svenskt kött gör hon också en insats för det svenska kulturlandskapet.

 

Mälarchark AB är ett familjeföretag som grundades redan år 1933 av Nils Pettersson. Marie, hans barnbarn tog över år 1997. De senaste åren ha företagets korvar lovordats i alla möjliga tongångar och vunnit flera medaljer i chark-SM. Bland annat blev de svenska mästare med sina ekologiska chorizo.

 

Mälarchark har valt att specialisera sig på varmrökt korv. De tillverkar ostkorv med Västerbottensost, Mälargrillare med ingefära och koriander – och sin guldvinnare, wienerkorv!

 

De allra bästa korvarna tycker vi finns i det ekologiska premiumsortiment, som Mälarcharks starka pepperoni. Det är en försvenskad variant av den spanska korven, enbart gjord på grovmalet nötkött. Falukorv går upp och ner i efterfrågan, men finns ändå alltid kvar.

 

Tack för det, säger vi på Paradiset, eftersom några av oss har  barn som älskar falukorv. Och tack för ditt engagemang i miljön, Marie!

x

Anmäl Dig Till Paradisets Nyhetsbrev!
Få de senaste nyheterna och erbjudandena från Paradiset.

Butik (Söder / City)

Ps. Om du inte får någon bekräftelse på anmälan, kontrollera gärna om det hamnat i din skräppost.