Glada kycklingar i Reko Gårdars nätverk

Allt fler frågar efter ekokycklingar. Men det finns nästan inga i Sverige. Därför har Sebastian Holm, John Wallmark och Johan Wachtmeister startat ett nytt spännande varumärke, Reko Gårdar!


Reko är ett nätverksföretag och grundarna vet allt om hur kycklingen bör leva och äta för att både må bra och få ett smakrikt kött. Idén är att sammanföra befintliga ekogårdar med kycklinguppfödare, bygga kravcertifierade kycklingstall och på så vis öka både produktionen och kunskapen om kyckling.

 

För det är skillnad på kyckling och kyckling, inte minst vad det gäller smaken. Rowan Ranger är en brunspräcklig kycklingsort som till skillnad från de vanliga snabbväxande sorterna lever ett hyfsat långt liv i sin egen takt.

 

De får ett foder som är Kravcertifierat och som produceras utan vare sig GMO eller tillsatt antibiotika. Varje fågel tillhör en egen liten flock, precis som i naturen,  och har fyra kvadratmeter samt en stor yta att röra sig på. Att de får röra sig och själva picka efter mat, innebär även att köttet blir fastare.

 

Paradiset jublar över det välsmakande köttet och från hösten 2015 säljer vi både hel kyckling och kyckling i delar.

x

Anmäl Dig Till Paradisets Nyhetsbrev!
Få de senaste nyheterna och erbjudandena från Paradiset.

Butik (Söder / City)

Ps. Om du inte får någon bekräftelse på anmälan, kontrollera gärna om det hamnat i din skräppost.