Hermelins ekologiska grönsaker

På den bördiga östgötaslätten ca 20 mil söder om Stockholm ligger Fallsbergs gård där familjen Hermelin bor, arbetar och odlar. Familjen består av Olof och Magdalena samt barnen Sonja, Sigge, Sixten, hunden Peggy och ett 150-tal hönor samt några stolta tuppar.


Olof Hermelin tog över gården efter sina föräldrar år 2007 och den är idag känd för bland annat sin goda potatis och grönsaksodling, inte minst sina bönor och rotfrukter.

 

Tack vare den mullhaltiga muränjorden är östgötaslätten något av potatisens hjärta och den lämpar sig även mycket till grönsaker. Familjen odlar grönsakerna ekologiskt och är under omställning till att få KRAV-certifiering.

 

Gården har sin egen honung som vi säljer här på Paradiset. Bina har pollinerat grönsaksgärdena och ger i och med det inte bara ifrån sig fantastisk honung utan bidrar även med ovärderliga ekosystemtjänster till naturen. Grönsaksrenset går till hönorna som i sin tur ger fantastiska ägg tillbaka.

 

Olof och Magdalena är stolta bönder och matproducenter. Precis som familjen Hermelin så tror vi på Paradiset på Sverige som ett starkt och konkurrenskraftigt matproducentland. Tack vare dem och våra andra producenter så kan vi här i stan också få god och fin mat på bordet.

 

x

Anmäl Dig Till Paradisets Nyhetsbrev!
Få de senaste nyheterna och erbjudandena från Paradiset.

Butik (Söder / City)

Ps. Om du inte får någon bekräftelse på anmälan, kontrollera gärna om det hamnat i din skräppost.