Korvhantverk Stockholm

Korvhantverk tillverkar korv med de allra bästa råvarorna helt utan tillsatser. Hur smakar det? Gott kan vi på Paradiset meddela. Så gott att de har en given plats i vår chark.


Jon Randow är grundaren bakom Korvhantverk Stockholm. Han är i grunden kock och köksmästare av den gamla stammen och vet hur man slår en riktig Bearnaise på 20 ägg. Jon kan heller aldrig slänga räkskalen utan att sätta fond på dem, och han kommer aldrig någonsin att servera en doftande rök i en burk och kalla det för mat. När en sådan kock gör korv, då blir det korvar med hög köttighet och mycket smak.

 

Även om korvarna från Korvhantverk är grymt goda, så är det omsorgen om råvaror, miljö och hälsa som gör dem riktigt smakliga. Man använder mjölksyrakultur istället för nitrit, en helt naturlig konserveringsmetod, som förr användes på gårdar runt om i Sverige och Europa, för att få korvar, ostar och grönsaker att hålla längre.

 

För att få mjölksyrabakterierna att göra sin uppgift får de fukt och värme under första dygnet. Det som händer rent kemiskt är att de hälsosamma mjölksyrabakterierna sänker ph-värdet i korven, osten eller kålen så att ohälsosamma bakterier inte vill leva där.

 

Korvhantverk Stockholm är troligtvis först med att använder mjölksyrakultur istället för nitrit i färsk Brühwurstkorv i större skala. Det ger korvarna en liten och angenäm syrlig ton, men framförallt får man en säker korv utan att behöva stoppa i sig konstigheter.

 

Tänk så mycket kunskap det finns hos alla våra skickliga leverantörer. Tack Jon för dina goda korvar, vi vet redan nu att våra gäster kommer att gilla dem.

 

x

Anmäl Dig Till Paradisets Nyhetsbrev!
Få de senaste nyheterna och erbjudandena från Paradiset.

Butik (Söder / City)

Ps. Om du inte får någon bekräftelse på anmälan, kontrollera gärna om det hamnat i din skräppost.