Långsam pasta från Toscana

Pasta. Enkelt, gott och så typiskt för det italienska köket där man gärna inleder sin måltid med en tallrik pasta. Vi direktimporterar Pasta Toscana från Pastificio Fabianello och den är av högsta kvalitet.


Det italienska köket älskar sina traditioner och här i Toscana sjunger man gärna långsamhetens lov. Omsorgen får ta plats för att pastan ska smaka som den alltid har gjort i regionen och för att kvaliteten ska vara den bästa.

 

Pasta Toscana är ursprungsmärkt och produceras i Castiglione Fiorentino, en by i provinsen Arezzo i Toscana. Det har den gjorts sedan år 1860 då familjen Fabianelli började röra ihop semolina, alltså durumvetemjöl, och vatten enligt pastamästarnas etablerad tradition.

 

Respekten för hela förädlingskedjan är stor och man påstår bestämt att luften och vattnet spelar en stor roll för den rika, mångfacetterade smaken, liksom de ljumma vindarna och den flödande solen. De ekocertifierade durumsemolinagrynen är noga utvalda och här vill man inte ens prata om genmodifiering. Till slut kavlas pastan i bronsvalsar, helt enkelt för att man alltid gjort så och för att det blir bäst så.

 

Kom till Paradiset och gå hem med en bit av Toscana i kassen. Köp några färska tomater och en god olivolja så är middagen i hamn.

x

Anmäl Dig Till Paradisets Nyhetsbrev!
Få de senaste nyheterna och erbjudandena från Paradiset.

Butik (Söder / City)

Ps. Om du inte får någon bekräftelse på anmälan, kontrollera gärna om det hamnat i din skräppost.