Mjöl med mera från Warbro Kvarn

– Det är viktigt att barn förstår hur mat blir till, säger Maud, en i familjen Björklund som driver familjeföretaget Warbro kvarn. Vi vill bidra till att göra bra mat tillgänglig i storstan och vara länken mellan landsbygd och stad.


Warbro Kvarn är ett genuint familjeföretag, byggt runt den egna stenkvarnen. Varsamt odlar och förädlar de KRAV-märkta spannmålsprodukter, i hela kedjan från jord till bord. Fem personer jobbar med allt  från odling, lagring, skalning, malning och förädling till paketering, marknadsföring och försäljning.

 

Familjen Björklund leder utvecklingen av spannmålsprodukter på ekologiska ursprungsorter. Odlingen sker på ett tiotal gårdar runt om i Sörmland.

 

Företaget startades som en reaktion mot att allt mer onyttig färdigmat producerades och transporterades jorden runt. Nu driver de ett hållbart jordbruk och  bidrar till utvecklingen inom mat och hälsa.

– Man blir inte rik, man får jobba jämt men det vi gör ger bra livskvalitet, säger Kerstin som är vd i företaget.

 

När familjen för första gången stod på en mässa i Julita sommaren 2002 fick de prata sig hesa för att förklara vad dinkel är. Hösten 2003 anlände den nytillverkade stenkvarnen från Tyskland och samtidigt skördades den första dinkeln – 20 ton, och på den vägen är det.

 

Utöver dinkel odlas det idag nakenhavre, emmer, naket korn och flera andra gamla ursprungsspannmål. Allt är färskt och ekologiskt odlat, utan konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel och alla produkter är KRAV-certifierade utom müslin som är EU-eko.

 

Matkärlek med ursprung, så sammanfattar familjen Björklund sin ambition. Matkärlek, det är god, nyttig och miljövänlig mat, med god smak, högt näringsinnehåll och med känt ursprung.

 

Precis som Warbro Kvarn vill vi på Paradiset bidra till goda måltider, bättre hälsa och en hållbar utveckling. Så, håll till godo och njut av allt det goda från våra stolta hyllor!

x

Anmäl Dig Till Paradisets Nyhetsbrev!
Få de senaste nyheterna och erbjudandena från Paradiset.

Butik (Söder / City)

Ps. Om du inte får någon bekräftelse på anmälan, kontrollera gärna om det hamnat i din skräppost.