Nathalies ekologiska fruktdelikatesser

Nathalies kall är att ha så få mellanhänder som möjligt mellan bonden och dig som konsument. Hon köper all frukt direkt från småbönder i Colombia och säljer slutprodukten direkt till oss. Hon är född i Stockholm men har alltid haft en nära relation till Icononzo, som är hennes pappas hemby.


Byn ligger ungefär fyra timmars bilresa från Bogotá, på en bergssluttning, på 800 till 2200 meters höjd över havet.

 

Klimatet är som i paradiset, med en medeltemperatur på 23 grader året runt. Det är perfekt för jordbruk och här växer allt från orkidéer, papaya, mango, guavafrukt, bananer, kakao, kaffe och avokado till alla möjliga grönsaker, eftersom regionen har tre olika klimatzoner på grund av höjdskillnaden.

 

Att arbeta med direkthandel som affärsmodell är tidskrävande, men långsiktigt mer hållbar och sund, för människan och miljön. För de bönder som Nathalie handlar av betyder direkthandeln mycket. Nathalie betalar bönderna ett pris som säkrar att de har minst 30 procent marginal på sin frukt.

 

En fruktgrossist skulle pressa deras priser så de knappt går runt. Den korta kedjan som Nathalie erbjuder ger bönderna en chans att komma ut på den internationella marknaden och få ta del av frihandelsavtalen, precis som ”de stora”.

 

Den korta kedjan gör det också lättare för henne att kontroller kvaliteten, så att du ska veta vad du stoppar i dig, förutom att du vet var frukten kommer ifrån. I slutändan är direkthandel en modell för fattigdomsbekämpning, där bonden blir inkluderad i kedjan på rättvisa grunder.

 

Bättre med handel än bistånd! Och i Colombias fall, handlar det om att ge alternativ till att bönderna börjar odla kokablad istället.

 

Nathalies produkter är ekologiskt odlade och innehåller inga onödiga tillsatser. Här på Paradiset kan vi inte få nog av hennes lättorkade mango och ananas!

 

x

Anmäl Dig Till Paradisets Nyhetsbrev!
Få de senaste nyheterna och erbjudandena från Paradiset.

Butik (Söder / City)

Ps. Om du inte får någon bekräftelse på anmälan, kontrollera gärna om det hamnat i din skräppost.