Hantverksöl från Fjäderholmarna

Pelle Ågren och Andreas Willman träffades för några år sedan och upptäckte snart att de båda delade en dröm om att brygga eget öl. Så de gick SHBF:s (Svenska Hembryggareföreningen) nybörjarkurs för ölbryggare på Högbergsgatan i Stockholm.


Bryggerier startade väldigt småskaligt  i Pelle Ågren farfars gamla garage ute på Värmdö. Tillsammans med nya kompisen, och nu även kompanjonen, Andreas Willman, bryggdes öl med varierande framgång. Dock gott nog att kamma hem en femteplats i SM i hembryggning med sin APA (American Pale Ale).

 

I maj 2014 vågade de steget från garagebryggeri till brewpub.  Fjäderholmarnas Bryggeri och Brewpub ligger ute på Stora Fjäderholmen, Stockholms första skärgårdsö. En Brewpub är en helt enkelt en pub med ett eget mikrobryggeri, ett koncept som är rätt så ovanligt i Sverige idag.

 

Att brygga ett riktigt gott öl anser bägge vara ett hantverk (craft beer), och därmed passar de bägge väl in bland övriga hantverkare på ön. Från Fjäderholmarna till Paradiset skeppas ölen klimatvänligt med båt. Från kajen vid Gamla stan till oss på Brännkyrkagatan är resan inte lång. Vi älskar lokalt!

 

Toppbilden är tagen av Helena Gohde, Mitt i: http://www.mitti.se/de-ska-locka-olnordar-ut-till-fjaderholmarna/
Bilden nedan visar processen att brygga öl.

x

Anmäl Dig Till Paradisets Nyhetsbrev!
Få de senaste nyheterna och erbjudandena från Paradiset.

Butik (Söder / City)

Ps. Om du inte får någon bekräftelse på anmälan, kontrollera gärna om det hamnat i din skräppost.