Öl med omsorg från Wärmdö Bryggeri

Med en stor portion nyfikenhet, korn från grannbonden och vatten från egen källa brygger barndomsvännerna Joakim och Stefan öl enligt gammal hantverkstradition, fast i ett modernt mikrobryggeri.


Under en lunch på en pizzeria på Söder började Joakim Tillman och Stefan Slätt prata om sin gemensamma dröm att brygga ett eget öl. När de skiljdes åt var de så fulla av tankar och entusiasm att de bara efter någon timme ringde varandra och bestämde sig för att köra!

 

I oktober 2012 startade de ett fullskaligt mikrobryggeri på Ingarö, en ö i skärgårdskommunen Värmdö. I januari 2013 sålde de sin första öl, de blev certifierade ekoproducenter och nu är de även stolta leverantörer till Paradiset.

 

Utbudet är ljus lageröl och traditionell ale i engelsk stil. Vissa sorter finns året om, andra varierar med årstiden, men alla är de bryggda med omsorg, känsla och en stor portion nyfikenhet. Kornet odlas av bonden i granngården och vattnet hämtas från egen brunn. Den så kallade dragen som blir kvar efter bryggningen blir rådjursmat.

 

Stefan Slätt är född och uppvuxen på ön Värmdö och på varje etikett, oavsett sort, finns en bild av Grönskärs fyr, fyren som visar vägen in till Stockholms skärgård. Vi tycker att den där fyren signalerar ett ambitiöst, ekologiskt öl som vi är stolta över att kunna erbjuda.

 

Foto toppbild: Elisabeth Ubbe
http://www.nvp.se/Arkiv/Artiklar/2013/02/Bryggeriboomen–salde-slut-direkt/

x

Anmäl Dig Till Paradisets Nyhetsbrev!
Få de senaste nyheterna och erbjudandena från Paradiset.

Butik (Söder / City)

Ps. Om du inte får någon bekräftelse på anmälan, kontrollera gärna om det hamnat i din skräppost.