Under sommaren är vår e-handel stängd för uppdateringar.
Den öppnar under hösten. Våra butiker är öppna som vanligt.

Svarta listan

 

Vi på Paradiset arbetar hårt för att hålla maten så ren och naturlig som möjligt. Därför har vi valt att inte tillåta en rad tillsatser, aromämen och andra ingredienser – sådant som är konstgjort, naturfrämmande, ohälsosamt, miljöovänligt eller helt enkelt onödigt i riktig mat.

× TILLSATSER
Vi strävar efter en butik fri från tillsatser som inte behövs i mat. Det är i första hand ämnen som är syntetiskt framställda och som inte förkommer i naturen, bland annat artificiella färgämnen, konstgjorda sötningsmedel, samtliga smakförstärkare och cirka hälften av de godkända konsistens- och konserveringsmedlen. Se hela listan på otillåtna tillsatser här.

 

× SYNTETISKA AROMER
Aromämnen kan vara antingen naturliga eller syntetiskt framställda. Vi tillåter endast naturliga aromer, exempelvis extrakt från olika växter.

 

× PALMOLJA
Odlingar av oljepalmer bidrar till skövling regnskog. Därför tillåter vi bara ekologisk och hållbart certifierad olja.

 

× HÄRDADE FETTER
Vi tillåter inga fetter där omättade fettsyror helt eller delvis har mättats genom så kallad hydrogenering.

 

× GLUKOS-FRUKTOSSIRAP, FRUKTOS-GLUKOSSIRAP
Vi tillåter inte dessa så kallade isoglukoser, som framställs genom enzymatisk hydrolysering av stärkelse och används som ett billigare substitut till vanligt socker. För många är de kanske mer kända under det amerikanska namnet high fructose corn syrup (HFCS).

 

× GENMODIFIERADE PRODUKTER (GMO)
Inga produkter eller ingredienser som är gjorda av genmodifierade råvaror tillåts.

Copyright © 2018 Paradiset. All rights reserved.