Under sommaren är vår e-handel stängd för uppdateringar.
Den öppnar under hösten. Våra butiker är öppna som vanligt.

Saltå Kvarn

Av det naturen ger och inget annat. Just så sammanfattar Saltå Kvarn vad de tror på och står för. De förädlar råvaror med stor varsamhet utan att förstöra eller sätta till. Böndernas, mjölnarnas och bagarnas ansträngningar ska förnimmas i munnen.

På Saltå Kvarn har man malt mjöl av ekologiskt spannmål sedan 1964. I kvarnen framställs även gryn, flingor, kross och müsli. Spannmålet kommer från svenska odlare som varje år skriver kontrakt med Saltå Kvarn och levererar direkt kvarnen. Bönderna är alltid certifierade enligt KRAV:s regler och ibland även Demetercertifierade.

På Saltå Kvarn är det viktigast hur produkten odlats, inte var den odlats. Genom att köpa ekologiska produkter kan man visa att det finns en efterfrågan och på så sätt påverka odlingen på närmare håll. Sett ur klimatperspektiv är det inte transporterna av vår mat som har störst negativ effekt på vår miljö utan alla de kemikalier som används vid konventionell odling. Saltå Kvarns spannmålsprodukter är främst från trakterna kring Järna där kvarnen ligger, men också från Västergötland, Östergötland, Uppland och Västmanland. Du kan alltid läsa på förpackningarna var spannmålen odlats. Men Saltå Kvarn handlar också från ekologiska och biodynamiska odlingar i hela världen.

Kommer du tidigt till Paradiset möts du av doften från nybakat bröd.  Bagarna i vårt eget bageri är från Saltå Kvarn, liksom mjölet som bröden bakas på. Sorterna varierar från mörka helkornsbröd till ljusare bröd och kanelbullar. Här är det full insyn så passa på att njuta av bagarens genuina hantverk och den kärlek och omsorg som läggs på bröden.

Det är enormt inspirerande med en leverantör och samarbetspartner som Saltå Kvarn. Som har så djup kunskap och arbetat så länge – i över femtio år – mot användning av gifter i jordbruket och mot tillsatser i maten. Deras vision är att rädda Östersjön och det menar dem, med all rätt, går hand i hand med ekologiska odlingar. Den ekologiska odlaren använder inte kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel utan fokuserar på att varsamt och naturligt bygga upp en sund och näringsrik jord för sina grödor. Detta gynnar både jorden, den biologiska mångfalden och klimatet.

Paradiset

Produkter från Saltå Kvarn

 1. ÄPPLE & KANELMÜSLI
  SALTÅ KVARN
  650g
  68,54 kr / kg
  44,55 kr
 2. APELSINJUICE
  SALTÅ KVARN
  200ml
  111,16 kr / l
  22,23 kr
Copyright © 2018 Paradiset. All rights reserved.