Under sommaren är vår e-handel stängd för uppdateringar.
Den öppnar under hösten. Våra butiker är öppna som vanligt.

Ottos Barnmat

Tove och Mats Lönne väntade sitt andra barn och 2008 kom en liten kille som fick namnet Otto. Det hade gått en tid sedan barn nummer ett och Mats förvånades återigen över hur eftersatt barnmatskategorin var. Den hade inte alls hängt med i utvecklingen. I princip var det samma frystorkade pulver, med onaturligt lång hållbarhet, som den som han kom ihåg från sin egen barndom. Vart var den ekologiska, färska och hälsosamma barnmaten?

Med ett förflutet inom livsmedelsbranschen, började han med hjälp av sitt nätverk undersöka hur man skulle kunna utveckla ett bättre alternativ. Två år senare var projektet i full gång och hade engagerat ett flertal namnkunniga personer. Bland annat Rickard Öste, professor i näringslära, tidigare VD på Mats gamla arbetsplats Skånemejerier och medgrundare till Oatly. Även Rolf Bjerndell som tillsammans med Mats lanserat ProViva en gång i tiden bidrog med sin expertis.

Idag har projektet formaliserats och är ett framgångsrikt företag med produktutveckling i Lund och huvudkontor på Lidingö utanför Stockholm. Huvudprodukten, den ekologiska vällingen, är gjord på havre och färsk
gammeldags mjölk från gårdarna i trakten kring Falköping. Det var först efter en mängd smaktester, under ledning av Mats då tvåårige son, som den första
produkten 2010 kom ut till försäljning.

Idag är den en favorit i många barnfamiljer. Nyligen utökades produktutbudet med en näringsrik smoothie. Även den godkänd av sonen Otto, vars namn pryder alla produkter.

Paradiset

Produkter från Ottos Barnmat

 1. VÄLLING 12 MÅN DRICKF
  OTTO
  500ml
  49,80 kr / l
  24,90 kr
 2. OTTO VÄLLING 6 MÅN
  OTTO
  500ml
  49,80 kr / l
  24,90 kr
  Ej i lager
Copyright © 2018 Paradiset. All rights reserved.