Under sommaren är vår e-handel stängd för uppdateringar.
Den öppnar under hösten. Våra butiker är öppna som vanligt.

Sju Gårdar

Bland Upplands låga kullar och vattendrag, arbetar Sju Gårdar sedan 2009 med tillverkning av mjölk som är snäll mot både kossor och natur.

När efterfrågan på närproducerade livsmedel ökade kraftigt, ville några gårdar tillsammans ta en tydligare ställning för ekologisk mjölkproduktion. Synen på kvalitet, miljö och djuromsorg hade de sedan innan gemensamt. Initiativet resulterade i ett samarbete som sju av de lokala gårdarna anslöt sig till. I samband med det, uppkom även namnet som pryder förpackningarna än idag. Vad de innehåller, är inget mindre än Sveriges första klimatcertifierade mjölk.

Sedan certifieringen 2010 har Sju Gårdar vunnit ett antal priser inom livsmedelskategorin och varit nominerade till ännu fler. År 2013 blev de Årets Ekostjärna och 2014 blev det en finalplats i det prestigefulla Änglamarkspriset.

En viktig del i miljöarbetet på gårdarna är tillverkningen av eget djurfoder, som i motsats till det industritillverkade, inte framställs med hjälp av fossila bränslen. I resten av verksamheten används bara grön el och det finns en plan för att effektivisera all energianvändning.

Mest engagemang går naturligtvis till att säkerställa kornas välmående, något som visat sig vara inte bara en vinst för klimatet, utan även för mjölkens smak. Alla goda ting är i vissa fall sju.

 

Paradiset

Produkter från Sju Gårdar

Copyright © 2018 Paradiset. All rights reserved.